Lizarazu blikt terug op CL-finale van 2001

Bayern mikte op zijn vierde Champions League-finale in zeven jaar. In 2001 stond de club ook in de finale, destijds in het Giuseppe Meazza stadion in Milaan. Het was toen 25 jaar geleden dat de club uit Beieren de beker met de grote oren nog eens gewonnen had.

Tegenstander speelde toen zijn tweede finale op rij, maar Bayern was toen wel favoriet. Bixente Lizarazu – toenmalige verdediger bij der Rekordmeister – blikt terug. “Het was toen heel lastig om tegen ons te spelen. We waren een team van krijgers, met Oliver Kahn, Stefan Effenberg en Jens Jeremies. Als onze tegenstanders ons zagen zeiden ze niet: we gaan eens gezellig voetballen.”

Twee strafschoppen in de reguliere speeltijd – omgezet door Gaizka Mendieta en Stefan Effenberg – zorgden voor een gelijke stand. Ook de verlengingen brachten geen winnaar, waardoor penalty’s over zege zouden beslissen. Na tien strafschoppen stond het 3-3. Lizarazu zette de zesde elfmeter eigenhandig om, Kahn pakte de laatste strafschop van Valencia. Bayern kon zijn vierde Europacup 1/Champions League in de prijzenkast bijzetten.

U kan de wedstrijd Atlético Madrid – Bayern München woensdag live volgen op 2BE vanaf 20u15.