"Lahm: "Zijn beter dan vorig jaar"

Woensdagavond staat Pep Guardiola voor de zevende keer in zijn trainerscarrière in de halve finales van de Champions League. Met Bayern München gaat hij voor zijn derde eindzege op het kampioenenbal. 

Op weg naar de halve finale toonde Bayern karakter tegen moeilijk te bespelen ploegen. In de achtste finale was het Europese avontuur van dit seizoen ei zo na afgelopen. In de terugwedstrijd kwamen de Duitsers in de eerste helft 0-2 achter, maar in de slotfase sleepte Bayern verlengingen uit de brand. Daarin klaarden Thiago en Coman de klus: 4-2. Lahm: “We lagen er bijna uit, maar alles ligt dit bij elkaar in voetbal.”

In de kwartfinale was Benfica uiteindelijk een partij voor het combinatievoetbal van Bayern. Maar in de voorbije twee seizoenen was de halve finale wel telkens het eindstadion. De club werd telkens uitgeschakeld door een Spaanse club (Real Madrid en Barcelona). Ook dit seizoen krijgen Lewandowski en co een club uit Spanje voor de kiezen: Atlético Madrid.

Lewandowski is op zijn hoede voor de Madrilenen: “We hebben veel respect voor Atlético. We weten wat ze al bereikt hebben.” Lahm: “Ze zijn zowel in balbezit als op de tegenaanval gevaarlijk. Maar wij zijn beter geworden ten opzichte van vorig jaar. Toen hadden we altijd veel balbezit. Nu zijn we nóg meer gericht op de aanval.”

Guardiola – de coach en architect van dit Bayern München verlaat de club na dit seizoen. Hij trekt naar Manchester City. Lewandowski: “Het zou mooi zijn moest hij afscheid kunnen nemen met de Champions League. Voor de trainer en voor ons zou dat de kers op de taart zijn.”

U kan de wedstrijd Atlético Madrid – Bayern München woensdag live volgen op 2BE vanaf 20u15.