Nieuw stadion West Ham in augustus open

Komend seizoen neemt West Ham zijn intrek in een nieuw (Olympisch) stadion. De eerste wedstrijd in deze hypermoderne voetbaltempel zal gespeeld worden op 7 augustus. Tijdens de Betway Cup ontvangen The Hammers dan Juventus. Het stadion biedt plaats aan 60.000 supporters. Ter vergelijking: Upton Park - de huidige thuisbasis van West Ham - telt 'slechts' 35.000 zitjes. 

"We zijn vereerd om een Europese topclub als Juventus te kunnen ontvangen tijdens onze eerste wedstrijd", zei de fiere voorzitter van de Londense club. "We hebben jarenlang hard gewerkt aan dit stadion en staan te popelen om de wereld te tonen hoe het eruit ziet. Voor supporters van West Ham wordt dit een wedstrijd waarover ze tegen hun klein- en achterkleinkinderen zullen spreken."

Ook Slaven Bilic - de Kroatische coach van West Ham - is tevreden met Juventus als tegenstander. "Juventus is een traditieclub, net als wij. Net daarom wordt dit een historische confrontatie." West Ham en Juventus speelden nooit eerder tegen elkaar. "Laat ons hopen dat Juventus de eerste van vele Europese grootheden is die onze tegenstander wordt in het nieuwe stadion. Mijn staff en spelers zijn erg enthousiast over de sfeer die ons volgend seizoen te wachten staat."

26 keer gelezen