Mahrez beste speler, Alli beste jongere

Riyad Mahrez is in de Engelse Premier League verkozen tot Speler van het Jaar. De Algerijnse (flank)aanvaller van Leicester City kreeg de meeste stemmen van de Vereniging van Profvoetballers (PFA) en is de eerste Afrikaan ooit die over het kanaal wordt uitgeroepen tot beste speler. Hij volgt Eden Hazard (Chelsea) op.

De 25-jarige seizoensrevelatie kreeg van zijn collega’s meer stemmen dan ploeggenoten Jamie Vardy en N’Golo Kanté. Ook Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Mesut Özil eindigden in de top vijf. Mahrez was dit seizoen bij de competitieleider goed voor 17 doelpunten en 11 assists, maar heeft deze prijs naar eigen zeggen te danken aan het volledige elftal. “Alle krediet gaat naar mijn ploeggenoten, de coach en de staf. Zonder hen was deze prijs niet van mij en zou ik ook niet scoren voor Leicester.”

Mahrez had tot nog toe een groot aandeel in de leiderplaats van The Foxes. Hij werd twee jaar geleden bij het Franse Le Havre voor nog geen half miljoen euro weggehaald en promoveerde met Leicester naar de Premier League. Vorig seizoen werd het behoud maar nipt verzekerd, terwijl de club dit seizoen in pole position ligt om de titel binnen te rijven.

Alli beste jonkie

De twintigjarige Delle Alli (Tottenham) werd verkozen tot Beste Jongere van het Jaar. Ook hij bewandelde een soortgelijk pad als dat van Mahrez. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor derdeklasser MK Dons, maar in de huidige jaargang werkte hij zich op tot onmisbare pion op het middenveld van de Spurs. Alli scoorde al tien keer en was al twaalf keer aangever. In de stemming liet hij Romelu Lukaku (Everton) en ploegmaat (Harry Kane) achter zich.

3 keer gelezen