Gent pakt driepunter tegen Genk

Herbekijk het matchverslag vanaf 0:25.

AA Gent heeft in extremis de drie punten gepakt tegen Racing Genk. De thuisploeg kon een vroege openingsgoal van Bailey niet lang verdedigen, Depoitre maakte enkele minuten later al de gelijkmaker. De landskampioen speelde een helft met een man minder, maar kon in de extra tijd een penalty verzilveren via Neto. Door de winst springt de landskampioen over Anderlecht naar de tweede plaats. Genk verloor voor het eerst  in tien matchen in de eigen Cristal Arena.

Vanhaezebrouck hield het vertrouwen in de elf die eerder deze week gelijkspeelden tegen Anderlecht. Bij Genk kwam Kebano in de ploeg voor de geschorste Malinovski.

De thuisploeg begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd, Bailey zijn hard schot belandde over het doel. Het antwoord van AA Gent kwam er via Depoitre. Zijn poging hobbelde een halve meter naast de paal. De partij brak helemaal open na het kwartier, na een mooie collectieve aanval zorgde Bailey met een rake kopbal voor de 1-0 voorsprong. Het eerste doelpunt van de Limburgers dit seizoen tegen de Buffalo’s. Aan de overkant een gelijkaardige actie. Matton bracht voor, Depoitre klom hoger dan zijn verdediger en knikte de gelijkmaker binnen. Voor de spits zijn eerste doelpunt in deze play-offs.

Een partij in evenwicht tot Saief net voor halfweg iets te enthousiast doorging op Dewaest. Een tackle met gestrekt been, meteen rood en dus Gent nog een helft verder met tien man.

Ondanks een man meer kon de thuisploeg niet meteen het verschil maken. Genk voetbalde slordig in de tweede periode, Gent hield stand. Een zeldzame poging van Buffel werd nog van de lijn gekeerd door Asare. De spanning bleef wel tot het einde, tot doelman Bizot in de toegevoegde tijd Depoitre neerhaalde in de zestien. Neto faalde niet vanop de stip en schonk zo drie gouden punten voor AA Gent. Door de zege komen de Buffalo’s op een tweede plaats in de stand, op drie punten van leider Club Brugge.

2 keer bekeken