Paars-wit verliest na tumultueuze match

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Anderlecht heeft op Schiervelde zijn eerste nederlaag in deze play-offs opgelopen. KV Oostende stuurde paars-wit met een 4-2 nederlaag terug naar Brussel. In de slotfase werd de partij een tiental minuten stilgelegd nadat enkele heethoofden uit het supportersvak van Anderlecht het veld bestormen.

Ondanks de zware nederlaag schreef Praet in de openingsminuut bijna een ander scenario. Acheampong snelde de linkerflank af en legde uitstekend terug tot bij Praet, die zijn schot door Ovono wonderbaarlijk gepareerd zag. Na tien minuten gaven Nuytinck en Proto op een wel erg knullige manier een hoekschop weg. De Nederlandse verdediger liet op de koop toe Akpala de hoekschop ongedekt binnenknikken: 1-0. Op het kwartier verdubbelde Canesin de score. Hij dook op een snel genomen vrijschop de zestien in en trapte - weliswaar via het been van Nuytinck - de 2-0 over Proto in doel. Anderlecht wist niet meer van welk hout pijlen maken. Typerend was het beeld waarbij Nuytinck tijdens langer dan een minuut met Hasi stond te discussiëren aan de zijlijn. Vlak voor de rust was de wedstrijd gespeeld. KV Oostende combineerde naar hartenlust: Canesin legde breed tot bij Berrier, die bediende op zijn beurt El Ghanassy. De flankaanvaller trapte de 3-0 overhoeks binnen, al ging er aan dat doelpunt wel een overtreding op Dendoncker vooraf. 

Ook na de rust sloeg de paars-witte machine niet aan de praat en mocht zich gelukkig prijzen dat El Ghanassy de 4-0 naast het doel van Proto legde. Tien minuten voor tijd bracht Defour uit het niets terug wat spanning in de wedstrijd. De middenvelder trapte de aansluitingstreffer hard via Ovono en de dwarsligger in doel. Nog geen vijf minuten later nam El Ghanassy alle twijfel weg. Hij rondde een uitstekende counter simpel af en scoorde zijn tweede van de avond: 4-1. Het bleek de druppel voor de fans van Anderlecht, die hun woede en ontgoocheling niet langer konden bedwingen. Enkele heethoofden stormden het veld op, waarop Smet besloot de wedstrijd tien minuten stil te leggen. 

Terwijl het supportersvak van Anderlecht een kolkende vulkaan van woede leek, wandelden de staf en spelers terug naar de kleedkamers. Smet riep Proto even bij zich en vroeg de doelman van paars-wit of hij de meegereisde fans kon bedaren. Een tevergeefse poging, zo bleek. In de slotminuten - die alsnog werden afgewerkt - milderde Sylla nog tot 4-2. Hij liep een lage voorzet van Trezeguet in doel, maar ook dat kon de woede van de fans niet temperen. KV Oostende liet het niet aan zijn hart komen en vierde de eerste overwinning in play-off 1 uitbundig. Door de nederlaag van Anderlecht is Club Brugge opnieuw alleen leider. Het heeft nu drie punten voorsprong op paars-wit.