Antwerp moet titelfeest uitstellen

In de Tweede Klasse zal de kampioen pas op de slotspeeldag bekend zijn. Antwerp kon vandaag vermits eigen winst én een verlies van eerste achtervolger Eupen de titel al vieren, maar het werd een anticlimax. Antwerp verloor in Union met 2-1, terwijl Eupen wel won van Geel. Beide clubs hebben nu evenveel punten in de stand. Volgende zaterdag strijden beide clubs in een rechtstreeks duel voor de titel: Antwerp ontvangt dan Eupen op de Bosuil.

Antwerp domineerde in de eerste helft, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Een afstandsschot van Hairemans zoefde naast. Op het halfuur kwam The Great Old goed weg. Kudimbana bokste een voorzet weg voor de inlopende Neels. Die ging op zijn beurt door op de Antwerp-doelman, waarop Colpaert de Union-verdediger tegen de grond duwde. Wouters liet begaan. Vlak voor de rust schrokken het Dudenpark even: een vrijschop van Matland waaide naast.

Vijf minuten na de pauze kon Kudimbana een schot onvoldoende wegboksen. Da Silva schoof de openingstreffer van dichtbij in de verste hoek: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Kitambala de voorsprong. In twee tijden werkte hij de bal voorbij Kudimbana: 2-0. Antwerp kreeg tien minuten voor tijd de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Cornet kapte zijn bewaker uit en kon van dichtbij scoren, maar Union-doelman Sadin wierp zich nog net voor de bal. Twee minuten voor tijd scoorde Cornet alsnog de aansluitingstreffer, maar een gelijkspel zat er niet meer in. Wil het kampioen worden, dan is Antwerp verplicht om volgende week thuis te winnen van Eupen. De club uit de Oostkantons heeft immers voldoende aan een gelijkspel. Het heeft immers een beter doelsaldo dan de Antwerpenaren.

 

3 keer gelezen