Charleroi wint, Perbet topschutter

Bekijk het verslag vanaf 7:30

Charleroi heeft zijn laatste strohalm in play-off 2 met beide handen gegrepen. De Zebra's wonnen in eigen huis met 4-0 van KV Mechelen. Ninis, Baby en twee keer Perbet zorgden voor de doelpunten. 

Na twintig minuten beroerde Malinois-verdediger Bjelica de bal ietwat ongelukkig in de zestien. Hij gleed uit, waarop een voorzet van N'Ganga prompt tegen zijn arm belandde. Ref Gumienny twijfelde niet en wees meteen naar de stip. Ninis zette de elfmeter feilloos om: 1-0. Nog geen minuut later dribbelde Baby tot de achterlijn. Hij zette voor tot bij Ndongola, die Gillet met een volley onder vuur nam. De doelman redde in eerste instantie nog, maar Perbet tikte de 2-0 in de rebound binnen.

Vlak voor de pauze was de defensie van KV Mechelen niet bepaald attent. Een vrije trap van Ninis kwam aan de tweede paal bij Baby terecht, die het derde doelpunt maar voor het binnentikken had. In de tweede helft kon Malinois geen vuist meer maken. Perbet dikte in de slotfase zelfs nog aan tot 4-0. De Fransman klimt in de topschuttersstand op gelijke hoogte van Hanni (KV Mechelen) en Leye (Zulte Waregem). Perbet voert wel de ranking aan wegens een hoger aantal gescoorde doelpunten buitenshuis.