Kortrijk wint met forfaitcijfers

Bekijk het verslag vanaf 17:45

Kortrijk moest winnen om de leidersplaats in groep A van Play-Off 2 opnieuw over te nemen van Standard, dat vrijdag won van Moeskroen. Waasland-Beveren ging op zoek naar zijn eerste zege in de nacompetitie. 

De goede wil was er van in het begin bij Waasland-Beveren met een bedrijvige Langil die zijn schot een metertje of twee naast zag gaan. In twaalf dolle minuten boog Kortrijk de wedstrijd weliswaar helemaal om en telde het de bezoekers helemaal uit.

In de 24ste minuut opende De Smet de score na een mooie combinatie en hakje van Papazoglou. Vier minuten later besloot doelpuntenmaker De Smet een heerlijke voorzet te lanceren vanop de rechterflank. Kagé kwam perfect ingelopen en kopte de 2-0 via de onderkant van de lat hard binnen. Het feestje was nog niet afgelopen, want spits Papazoglou besloot drie minuten later ook nog zinj doelpunt mee te pikken. De Griek kopte een corner simpel binnen.

Tenslotte besloot Guafriez nog een handje te helpen en dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen. Na een handsbal ging de bal op de stip. De Smet kreeg de kans om zijn tweede doelpunt te maken, maar doelman Henkinet stopte zijn penalty. Toen De Smet de bal herveroverde, beging Gaufriez opnieuw een fout op de Smet en kwam er een nieuwe strafschop. Deze keer was het de beurt aan Kagé en die plaatste de bal rustig binnen.

In de tweede helft ging het tempo omlaag en kreeg Waasland-Beveren de toestemming van Kortrijk om toch voor wat dreiging te zorgen, maar verder dan een afstandsschot van Vanzo en een vrije trap van Maric kwam het niet. Uiteindelijk zette Rolland de finale 5-0 forfaitcijfers op het bord met een strak afstandsschot.

Kortrijk komt na de winst aan de leiding in groep A van Play-Off 2 met acht punten. Eén punt meer dan Standard, Moeskroen heeft vijf punten en voor Waasland-Beveren zit het seizoen er eigenlijk op, want met één punt staat het laatste en heeft het niets meer te winnen.