STVV en Lokeren delen de punten

Bekijk het verslag vanaf 0:30

STVV en Lokeren hebben de punten gedeeld op de vierde speeldag van play-off 2. Na een troosteloze match op Daknam vorige week, kregen we op Stayen vier doelpunten voorgeschoteld. In de stand staat Lokeren mee bovenaan in groep B van PO 2, de Kanaries blijven laatste met twee punten.

De wedstrijd werd meteen in handen genomen door de thuisploeg, waar Nick Proschwitz voor het eerste gevaar zorgde. Op de eerste dreiging van Lokeren was het een kwartier wachten. De bezoekers bleken dodelijk efficiënt want hun eerste schot tussen de palen ging meteen binnen. STVV reageerde onder andere via Benito Raman. De Gent-huurling zorgde voor de gelijkmaker, zijn eerste doelpunt voor de Kanaries.

Vijf minuten voor de rust bracht Pieter Gerkens STVV op voorsprong. De jonge middenvelder werd uit het oog verloren door de Lokerse verdediging en kopte de 2-1 in doel. Lang konden de Truienaars daar niet van genieten, want in het slot van de eerste helft nam Bolbat een cadeautje van de Limburgse defensie in dank aan: 2-2.

Benito Raman had er zin in vanavond. De aanvaller was een van de sterke mannen op het veld bij STVV, maar moest na 57 minuten naar de kant met een blessure. De Kanaries bleven de betere ploeg en creëerden enkele kansen via invaller Ono, maar scoren lukte niet. Het niveau na de pauze lag ook een pak lager dan in de eerste helft en dus bleef de stand zoals die was na 45 minuten: 2-2. STVV heeft zo nog altijd niet gewonnen in play-off 2 en blijft laatste in groep B, Lokeren blijft mee aan de leiding met zeven punten.