Fan sterft in tribune tijdens Club - Zulte

Tijdens de wedstrijd in play-off I tussen Club Brugge en Zulte-Waregem is een supporter van de thuisclub om het leven gekomen. Dat bevestigt de woordvoerder van de voetbalclub, Kirsten Willem. De 65-jarige man kreeg een hartstilstand in de tribunes van het Jan Breydelstadion.

Voor de wedstrijd voelde het slachtoffer zich al onwel. Na tussenkomst van het Rode Kruis besloot de abonnee van Club Brugge om toch plaats te nemen in de tribune, waar hij een hartstilstand kreeg. De MUG was snel ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar stierf aan de gevolgen van de hartstilstand.

Na de ruime 5-0 overwinning tegen Zulte-Waregem raakte het nieuws in het stadion bekend. De spelers en de supporters brachten onmiddellijk een eerbetoon op de tonen van "You'll never walk alone". Op de persconferentie na de match heeft coach Michel Preud'homme in naam van de hele club zijn medeleven betuigd met de familie en de vrienden van het slachtoffer.

"Verschrikkelijk! Eén van ons"
Doelpuntenmaker Jelle Vossen en Michel Preud'homme betuigden na de wedstrijd hun medeleven aan vrienden en familie. "Verschrikkelijk. Eén van ons", klonk het bij de Club-coach.

"Kans op hartaanval even groot in zetel"
Stress, zoals tijdens een voetbalwedstrijd, verhoogt de kans op hartklachten. Maar het heeft geen invloed op het aantal hartstilstanden. Uit studies blijkt dat een hartstilstand evengoed kan voorkomen in een voetbalstadion als erbuiten in het dagelijkse leven.