Club heeft weinig moeite met Essevee

Bekijk het verslag vanaf 1:15

Na twee opeenvolgende nederlagen schijnt de zon weer in het kamp van Club Brugge. De competitieleider knoopte in eigen huis weer aan met de zege. In Jan Breydel was Zulte Waregem geen partij: 5-0.

Club Brugge speelde een haast voortreffelijke eerste helft. Het liet de bal vlot van voet tot voet gaan, drukte voortdurend via de flanken en kon in balverlies op een solide defensie rekenen. Al in de openingsminuut werd Diaby doorheen de verdediging van Zulte Waregem gestuurd. Mendy beroerde in de eigen zestien de bal met de hand, maar kwam er goed vanaf. Geldhof floot geen penalty. Na tien minuten werd Diaby opnieuw diep gestuurd – ditmaal door Engels – maar de Malinees miste zijn controle. Vanaken pikte de bal op en werkte koelbloedig af: 1-0. Essevee kwam er voor de rust nauwelijks aan te pas. Vlak voor de rust verdubbelde Club de voorsprong met een aanval uit het boekje. Refaelov draaide zich mooi vrij en leverde een gemeten voorzet af bij Izquierdo, die de 2-0 met een volley voorbij Steppe trapte.

Vlak na de pauze kon de leider zijn voorsprong vanop de stip vergroten. Mendy haakte Izquierdo in het strafschopgebied, Diaby trapte de penalty tegen de dwarsligger. Even later trok Mendy Diaby neer in de zestien. Diaby faalde dit keer niet: 3-0. Het penaltydoelpunt was meteen het laatste wapenfeit van de Brugse topschutter. Vossen – zijn vervanger – had nog geen twee minuten nodig om de 4-0 onder Steppe te schuiven. In de slotfase wurmde Vossen zich tussen twee Waregem-verdedigers en schoof hij de 5-0 binnen.

Dankzij de zege loopt Club voorlopig drie punten uit op eerste achtervolger Anderlecht. Het blijft in play-off 1 sowieso leider na deze speeldag. Zulte Waregem blijft vanzelfsprekend zesde.