Standard wint ruim van Moeskroen

Vijf dagen geleden stonden Moeskroen en Standard een eerste keer tegenover mekaar in groep A van Play-Off 2. Toen won Moeskroen overtuigend van Standard met 2-0. De Rouches gingen in eigen huis op zoek naar revanche.

In een half volgelopen hel van Sclessin waren het de bezoekers uit Moeskroen die een gweldige start namen en na de eerste mooi opgezette aanval op een 0-1 voorsprong kwamen via Markovic. Die werkte de bal aan de eerste paal in één tijd voorbij doelman Hubert. De reactie van Standard kwam er al één minuut later. Eerst maakte rechtsachter Tirpan bijna een own goal toen hij een gevaarlijke voorzet op de paal kopte. Op de corner die daarop volgde Kosanovic van dichtbij pal op doelman Vagner. Op het halfuur kwam de gelijkmaker er dan toch toen debutant Miya een corner in één tijd op de slof nam. Net voor rust was er nog één grote kans voor Scepovic, maar die kreeg de bal niet tussen de palen.

De tweede helft begon dan weer perfect voor Standard, want na 51 minuten zette de Griekse middenvelder Maniatis Standard op voorsprong met een knap schot van net buiten de zestien meter. Veel viel er niet meer te beleven na de 2-1 tot de Braziliaan Boschilia besloot om vanop 25 meter aan te leggen. Met een hard afstandsschot verschalkte hij doelman Vagner, al zag die er niet al te best uit. Moeskroen liet het hoofd hangen en legde de Rouches niets meer in de weg. Boschilia strafte mak verdedigen van Moeskroen helemaal af en zette de 4-1 eindstand op het bord.

Dankzij de 4-1 overwinning komt Standard voorlopig alleen op kop in groep A van play-Off 2 met zeven punten. Bovendien diende het Moeskroen zijn eerste nederlaag in de play-offs toe.

2 keer bekeken