MPH: "Staan nog altijd eerste"

Vier speeldagen zijn de play-offs ver en Club Brugge staat nog altijd waar het stond in het begin: aan de leiding. Maar het verschil met de eerste achtervolger is amper nog een half punt. Panikeren doet trainer Michel Preud’homme niet: “Wij staan nog altijd eerste, maar de marge om fouten te maken is nu kleiner.”

Club begon nochtans goed aan play-off 1. Het won eerst op verplaatsing bij KV Oostende en een week later zette het thuis de regerende landskampioen AA Gent opzij. Daarna volgden de lastige verplaatsingen naar Anderlecht en Genk en die verloor blauw-zwart alle twee. “We wisten dat we geen tien wedstrijden zouden winnen of zeven achter elkaar. Natuurlijk hadden wij graag iets genomen op verplaatsing, maar wij staan nog altijd eerste. Alleen de marge om fouten te maken is nu kleiner.”

Preud’homme had ook verwacht dat zijn ploeg in een mindere periode zou geraken. “Wij zijn de enige ploeg die tot nu toe drie uitwedstrijden heeft gehad en één thuiswedstrijd. We wisten dat er op een bepaald moment een negatief gevoel zou kunnen komen, maar we moeten rustig blijven. Het gevaar bestaat nu wel dat men gaat denken dat het gemakkelijk wordt voor ons omdat wij vier thuis- en twee uitwedstrijden hebben.”

“Nergens zoveel steun gekregen”

Preud’homme had ook nog heel wat mooie woorden over voor de supporters van Club Brugge. “De steun die ik van ons publiek krijg, heb ik nog nergens gekregen. Dat is op dit moment mijn grote bron van kracht.”