Klopp hoopt dat seizoen Origi nog niet over is

Divock Origi kan dit seizoen misschien toch nog in actie komen. Dat vertelde Liverpool-trainer Jürgen Klopp tijdens zijn perspraatje. “Het is een ernstige blessure, maar we doen er alles aan opdat zijn seizoen niet voorbij is.” Er bestaat dus een kleine kans dat de spits fit geraakt voor het EK.

Origi raakte woensdag geblesseerd in de Merseyside Derby tegen Everton. Kort na de rust ging Ramiro Funes Mori zwaar door op de enkel van de Rode Duivel, die even later op een draagberrie van het veld werd gedragen. Mori kreeg rood. Meteen na de match liet Jürgen Klopp al weten dat het geen enkelbreuk was. Vrijdag ging hij er dieper op door: “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn seizoen nog niet over is, maar we nemen ook geen risico’s.”

Voorlopig is het nog onduidelijk hoe lang Origi exact aan de kant staat en of hij fit geraakt voor het EK. Op 19 mei beginnen de Rode Duivels aan hun voorbereiding op het Europees kampioenschap. Het EK zelf start voor België op 13 juni met de wedstrijd tegen Italië. 

2 keer gelezen