Gent en Anderlecht delen de punten

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

In een uitverkochte Ghelamco Arena zijn Gent en Anderlecht niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Een wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam, maar de supporters werden toch beloond met twee doelpunten in de tweede helft. Nuytinck scoorde voor paars-wit, Saeif maakte vanop de stip gelijk. Door het gelijkspel blijft Club Brugge wel eerste in de stand.

Door het puntenverlies van Club Brugge, kon Anderlecht bij winst de nieuwe leider worden. Ook Gent kon profiteren om dichterbij te komen. De landskampioen kon wel niet rekenen op Boussoufa, hij sukkelt met een blessure, spits Depoitre kwam wel opnieuw in de ploeg.

De thuisploeg eiste de bal op in de begin, toch kwam de eerste kans op naam van de bezoekers. Sels moest zich strekken op een schot van Dennis Praet. Op het kwartier mocht ook Proto zich een eerste keer tonen. Saief verraste met een vluchtschot, de doelman hield Anderlecht recht. Dat was zowat het beste wat de eerste helft te bieden had, beide ploegen stapelden nadien de slordigheden op.

De tweede periode begon heel wat beter, Milicevic waarschuwde met een kopbal op de lat. Veruit de gevaarlijkste poging tot dusver. Gent leek wakker geschud, al leidde het balbezit niet meteen tot doelpogingen. Tot Anderlecht uit het niets op voorsprong kwam. Op een hoekschop kon Bram Nuytinck van dichtbij scoren. Die voorsprong duurde niet lang, Acheampong haalde Saeif onderuit in de zestien, de Israëliet zette de gelijkmaker op het bord vanop de stip.

De Buffalo’s bleven het meeste initiatief tonen, maar de partij kon nog alle kanten op. Milicevic probeerde voor de thuisploeg nog met een volley, Dendoncker was nog dichtbij de winning goal voor de bezoekers.

Anderlecht komt zo op gelijke hoogte van Club Brugge, maar blauw-zwart blijft op kop omdat het leidde na de reguliere competitie. AA Gent volgt nu op drie punten van het leidersduo.