KDB: "Was vreemd om zo lang out te zijn"

Hij draagt het shirt van Manchester City nog maar sinds september 2015, maar Kevin De Bruyne is nu al een van de publiekslievelingen van de Citizens. Tweeënhalve week na zijn terugkeer na blessure spreekt de Rode Duivel over zijn seizoen tot dusver op de website van City.

Na een zomer vol transfergeruchten was het op het einde van de transferperiode officieel: Kevin De Bruyne trok naar Manchester City. Anderhalf jaar nadat hij Chelsea verliet voor Duitsland keerde hij terug naar de Premier League. Ondanks een indrukwekkend seizoen bij VfL Wolfsburg, bestonden er in Engeland toch nog twijfels over hem door zijn mindere periode bij de Blues. “Bij Chelsea heb ik gewoon niet veel gespeeld. Ik wilde toen weg omdat ik een leeftijd had waarop ik veel wilde en moest spelen. Ik had al drie à vier jaar gespeeld in België. Het was vreemd om niet te spelen, want ik had dat nog nooit meegemaakt.”

Die laatste twijfelaars kon Kevin De Bruyne al snel overtuigen van zijn kwaliteiten bij City. In zijn eerste zes wedstrijden in het shirt van de Citizens maakte onze landgenoot drie doelpunten en was hij goed voor evenveel assists. “Alles viel en valt nog altijd samen. Ik voel me goed in het team en naast het veld ben ik ook heel gelukkig. Die zaken zorgen ervoor dat ik goed speel.”

Meteen weer beslissend

Toch kende De Bruyne dit seizoen ook een mindere periode. De Rode Duivel raakte eind januari zwaar geblesseerd aan de knie en stond daardoor zo’n twee maanden aan de kant. “Het was de eerste keer in vijf of zes jaar dat ik zo lang geblesseerd was. In het begin was het vreemd om aan de kant te staan, maar je moet gewoon het kopje rechthouden en hard blijven werken. Ik heb nog geluk gehad, voor hetzelfde geld was ik zes maanden out. Nu was het ‘maar’ negen weken.”

Na zijn blessure was De Bruyne meteen weer beslissend bij Manchester City. In zijn eerste wedstrijd scoorde hij al meteen en in de Champions League loodste hij de Citizens naar een eerste halve finale in de clubgeschiedenis. Hij maakte zowel in de heen- als terugmatch een belangrijk doelpunt tegen Paris Saint – Germain. “Ik wist niet wat ik moest verwachten na die blessure. Maar zoals de eerste vier wedstrijden verliepen, dat was bijna perfect.”

Het volledige interiew van Kevin De Bruyne met Manchester City ziet u via deze link

2 keer gelezen