Neymar gaat naar Olympische Spelen

De Braziliaanse voetbalvedette Neymar trekt deze zomer naar de Olympische Spelen in zijn thuisland, maar laat de Copa America in juni links liggen. Dat maakte zijn club FC Barcelona woensdagavond bekend. Barça zegt een akkoord daarover te hebben bereikt met de Braziliaanse voetbalbond.

De Brazilianen hadden nochtans gehoopt dat hun sterspeler beide toernooien zou spelen, maar dat was wat te veel van het goede voor Barcelona. De club vreesde dat Neymar dan uitgeblust zou zijn bij de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Volgens de reglementen van de FIFA is een club verplicht zijn speler af te staan voor de Copa America – die in juni plaatsvindt in de Verenigde Staten – maar niet voor de Olympische Spelen. De Braziliaanse bondscoach nam Neymar echter liever mee naar de Spelen in Rio, want dat toernooi kon de Seleçao nog nooit winnen. Op de vorige Spelen in Londen verloor het de olympische finale met 2-1 van Mexico. Ook in 1984 (Los Angeles) en 1988 (Seoel) moesten de Brazilianen tevreden zijn met een zilveren medaille. 

12 keer gelezen