Klopp: "Geen breuk voor Origi"

Divock Origi heeft geen breuk opgelopen na de zware tackle van Ramiro Funes Mori (Everton) op zijn enkel. Dat liet Liverpool-trainer Jürgen Klopp weten na afloop van de Merseyside Derby – Liverpool won die met 4-0 van The Toffees. Hoe lang onze landgenoot out zal zijn, is momenteel nog niet duidelijk.

De match verliep nochtans uitstekend voor Origi. De Rode Duivel opende de score voor de rust, maar moest vlak na de pauze van het veld gedragen worden. Everton-verdediger Roberto Funes Mori pakte uit met een gemene trap op de enkel van Origi. Onze landgenoot kermde van de pijn en kon niet meer verder spelen, Mori kreeg meteen rood.

Meteen werd gevreesd voor een zware blessure, waardoor zijn EK in gevaar zou komen, maar het is nog wachten op de resultaten van de onderzoeken. Een breuk is het alvast niet, zo zei Jürgen Klopp na de match. “Zijn blessure is een zware domper op de wedstrijd. We moeten nog even afwachten, het is nu nog veel te vroeg. Iedereen die de beelden zag, dacht dat de enkel van Divock gebroken zou zijn, maar dat is niet het geval. Ik heb Divock intussen gezien in het dokterskabinet en hij lachte al. De enkel is verdraaid dus we moeten zien wat er met de ligamenten is gebeurd. Meer kan ik nu niet zeggen.”

Divock Origi deed het de voorbije weken uitstekend bij Liverpool. In vijf wedstrijden – alle competities meegerekend – scoorde hij evenveel keer, waardoor hij zich meer en meer in de harten van de supporters van The Reds speelde. De Rode Duivels starten over minder dan een maand - op 19 mei - aan hun EK-voorbereiding. Het valt af te wachten of de 21-jarige spits die datum haalt.

5 keer gelezen