Club loopt in Genk fikse kater op

Bekijk het matchverslag vanaf 0:40.

KRC Genk heeft in de eigen Cristal Arena leider Club Brugge een nieuwe dreun verkocht. De Limburgers liepen uit tot een 4-0 voorsprong, maar zagen die na twee late doelpunten van Club nog herleid tot 4-2.

De leider startte nochtans met veel aanvalsdrift in de Cristal Arena. Het eerste kansje was voor Club: Wesley kopte een voorzet van Vossen een meter naast. De pogingen van de Genkenaars waren wel meteen gevaarlijker. Een schot van Buffel werd nog geblokt, terwijl dat van Samatta naast hard naast doel vloog. Na een kwartier viel een weggetrapte bal van Meunier pardoes in de voeten van Ndidi, die de bal met een wondermooie volley in de kruising trapte: 1-0. Vlak na de openingstreffer kreeg Vossen de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij trapte oog in oog met Bizot naast. Samatta waagde zijn kans nog eens van aan de rand van de zestien; Butelle bokste diens pegel weg. Vlak voor de rust verloor Meunier de bal aan de middenlijn. Genk combineerde naar hartenlust, Buffel legde terug tot bij de opgerukte Pozuelo. De Spanjaard legde de 2-0 in de verste hoek binnen. Club Brugge slikte voor de pauze zelfs nog een derde tegendoelpunt. Buffel dook de diepte in en tikte de bal voorbij Butelle, waarop Meunier de bal erg ongelukkig in doel liep: 3-0.

Ook na de koffie kon blauw-zwart maar weinig kansen bij elkaar voetballen. Op het uur leed Meunier – alweer hij – balverlies op de rechterflank. Uronen ging met het leer aan de haal en stifte de bal knap over Butelle: 4-0. Club leek tegen het canvas gemept, maar veerde tien minuten voor tijd nog recht. Castagne verloor in het eigen zestienmetergebied het duel van Vossen. Die kopte door tot bij Vormer, die de aansluitingstreffer hard voorbij Bizot joeg. Vijf minuten voor tijd werkte Meunier na een lepe doorsteekpass van de ingevallen Gedoz de 4-2 nog in doel. De veerkracht voor meer was er niet meer bij Club, de hoop evenmin. 

Club Brugge verliest dus voor de tweede keer op rij en kan morgen zijn leidersplaats verliezen aan Anderlecht. De enige vereiste die de Brusselaars daarvoor moeten vervullen is simpel: winnen in en van AA Gent. KRC Genk rukt in het klassement op en nadert op de top 3. Het nadert tot op één punt van de Gentenaars.

2 keer bekeken