3-3 in KVO-Essevee na spektakelmatch

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Op speeldag 4 hebben KV Oostende en Zulte-Waregem hun deelname aan Play-off 1 alle eer aangedaan. Na een aangename wedstrijd met zes doelpunten, gelijk verdeeld, pakten beide ploegen een punt mee uit Roeselare.

De twee teams hadden nog niet gewonnen in Play-off 1. Meer zelfs, KV Oostende had nog geen enkel punt gepakt en was er zelfs nog niet in geslaagd om te scoren. Daar kwam tegen Zulte-Waregem wel snel verandering in. Amper 2’ gespeeld als El Ghanassy een voorzet van Canesin binnentrapte. Bij zijn eerste basisplaats dus meteen een goal. KVO plots op dreef, want in de 5’ draaide Akpala al nummer twee binnen. Bijzonder hevige start van de thuisploeg op Schiervelde.

Zulte-Waregem was niet van slag en maakte al meteen de gelijkmaker via Dalsgaard. Een voorbode van een doelpuntenfestijn, want nog steeds binnen de eerste tien minuten maakte De Ridder al gelijk. 2-2, al kwamen alle doelpunten wel tot stand na matig verdedigen.

We noteerden 17 pogingen na een leuke eerste helft, na de pauze zorgde Leye al gauw opnieuw voor wat spektakel. Via de lat scoorde hij zijn 17e van seizoen, zo de 2-3 voorsprong voor Essevee. Al bleef die score niet lang op het bord staan. Scheidsrechter Laforge zag een overtreding op El Ghanassy in de rechthoek, Berrier zette de strafschop om en zorgde voor de 3-3 eindstand.