Enkel geldboete voor gokkende Reynaud

OHL-verdediger en kapitein Romain Reynaud wordt niet geschorst door de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) voor zijn mogelijke betrokkenheid bij gokpraktijken. Die legt hem wel een geldboete van 500 euro op.  

Reynaud zou samen met zijn land- en ploeggenoot Rudy Riou op wedstrijden van OHL gegokt hebben. Zelf beweert hij alleen gewed te hebben op jeugdwedstrijden en niet op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde. Ook OHL-doelman Riou ontkende de beschuldigingen.

Normaal gezien moest Reynaud vorige week dinsdag al verschijnen voor de Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie, maar zijn advocaat wilde dat het dossier integraal vertaald werd naar het Frans. Het proces diende hierdoor een week uitgesteld te worden.

OHL bracht zelf de KBVB en de UEFA op de hoogte van de gokaffaire. Beide instanties voerden een onderzoek naar de verdachte wedstrijden van de spelers in kwestie. De bevindingen van deze onderzoeken werden doorgespeeld aan het Bondsparket. Rudy Riou heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en moest uiteindelijk niet verschijnen voor de Buitengewone Kamer.

2 keer gelezen