Batshuayi ziet coach vertrekken bij OM

Olympique Marseille, de club van Rode Duivel Michy Batshuayi, heeft zijn coach Michel aan de deur gezet. Dat maakte OM dinsdag bekend. De voormalige verdediger van Real Madrid wordt er vervangen door zijn assistent Franck Passi.

Marseille beleeft een rotseizoen. Na 34 speeldagen staat de club vijftiende in de stand met 40 punten, dat zijn er maar liefst 46 minder dan rivaal Paris Saint-Germain – dat ook al zeker is van de titel. Met nog vier speeldagen te gaan is het verschil met de degradatieplaatsen amper zes punten.

Michel verving na het verlies op de eerste speeldag Marcelo Bielsa als coach van Olympique Marseille. Maar ook de Spanjaard kreeg de trein van Marseille niet op de rails. Het 2-1-verlies op het veld van AS Monaco was de druppel. In een persbericht verwijt de club het gedrag van Michel gedurende “de laatste drie weken”.

Franck Passi zal de taken van Michel overnemen voor de rest van het seizoen en zal worden bijgestaan door voormalig Marseillespeler Basile Boli. De twee debuteren woensdag in de halve finales van de Franse beker. Marseille neemt het dan op tegen tweedeklasser Sochaux, op het veld van de club uit Montbéliard. 

4 keer gelezen