"Gezocht: stadion voor 15.000 Antwerpsupporters"

Waar speelt tweedeklasser Antwerp zondag zijn eerste mogelijke titelwedstrijd? Dat is een vraag die vijf dagen voor de match nog altijd geen antwoord heeft. Antwerp speelt zondag op verplaatsing bij Union, maar omdat er duizenden supporters van de Great Old verwacht worden, mag de match op politiebevel niet doorgaan in het Joseph Marienstadion.

Als Antwerp wint van Union en Eupen punten laat liggen tegen Geel is de Great Old zeker van de titel en promotie naar eerste klasse. Daarom willen heel wat supporters de verplaatsing maken, maar dat zien de burgemeester en politie van Vorst niet zitten, uit angst voor een overrompeling.

Union is nu op zoek naar een andere plek om de wedstrijd te spelen. Eerst werd er gedacht aan het Koning Boudewijnstadion, maar dat is al bezet door de organisatie van de 10 kilometer van Brussel. Ook het Edmond Machtensstadion in Molenbeek is geen mogelijkheid door de verhoogde terreurdreiging. Een andere optie was Stayen, maar ook in Sint-Truiden ziet de lokale overheid het niet zitten om de wedstrijd Union – Antwerp er te laten doorgaan.

Tweedehands.be

Om Union wat te helpen met de zoektocht naar een stadion, heeft iemand maandagavond een zoekertje geplaatst om tweedehands.be: "Gezocht: stadion om 15.000 Antwerpsupporters te ontvangen." De pagina is al meer dan 7.500 keer bekeken, maar of er al iemand positief heeft op gereageerd, is nog niet duidelijk.