Efficiënt Moeskroen wint van Standard

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

De Waalse derby tussen Moeskroen en Standard was de afsluiter van speeldag 3 in de play-offs. Beide teams maakten nog kans op groepswinst, ook al doet die er voor beide teams niet meer toe. Standard verzekerde zich al van Europees voetbal via de Croky cup en Moeskroen heeft geen Europese licentie.

Standard schoot uit de startblokken en kreeg na welgeteld dertig seconden al een goede kans, maar Mmaee kopte de bal recht in de handen van Moeskroen-doelman Vagner. Bij Moeskroen ging de eerste bal tussen de palen er wel meteen in. Met een zwabberbal verschalkte Hubert Standard-doelman Thuram via een vrije trap vanop zo’n twintig meter. De wedstrijd brak open en beide ploegen bleven op zoek gaan naar een nieuw doelpunt. Toch was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. Eerst via Markovic, die de bal van dichtbij naast duwde en vervolgens via Mohamed, wiens vluchtschot enkele centimeters naast ging.

Na de pauze kwam Standard opnieuw het best uit de kleedkamer. Santini mocht aanleggen van net buiten de rechthoek, maar zijn schot zoefde nipt naast. Opnieuw kregen de Rouches het deksel op de neus toen Scepovic in de 56ste minuut goed opdook aan de eerste paal en de bal in de verste hoek voorbij Thuram kreeg. Tot overmaat van ramp pakte Collins Fai enkele minuten later zijn tweede gele kaart en zo moest Standard met tien man verder. Moeskroen voetbalde vanuit een zetel en bleek tevreden met de 2-0. Mohamed kreeg wel nog dé kans op de 3-0 toen Markovic doelman Thuram uitkapte en hem een gouden kans aanbood. Ondertussen was Fiore al teruggekeerd en kon hij de bal voor de lijn wegwerken. De laatste noemenswaardige gebeurtenis in de wedstrijd was een tweede gele kaart voor Oussalah en zo beëindigden beide ploegen de wedstrijd met tien. Een comfortabele overwinning voor Moeskroen.

Moeskroen staat na drie speeldagen nu met vijf punten samen met Kortrijk op kop in groep A van Play-Off 2. Standard is derde met vier punten en Waasland-Beveren sluit de groep af met één punt.