Tielemans knalt Anderlecht naar zege

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Anderlecht heeft de levensbelangrijke klassieker gewonnen van Club Brugge. Club had de beste kans voor de rust, maar het was Youri Tielemans die na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Anderlecht won met 1-0 en nadert zo tot op één punt van Club Brugge. De titelstrijd ligt weer volledig open.

Anderlecht kreeg al vroeg in de wedstrijd een domper te verwerken. Andy Najar blesseerde zich en moest na een kwartier naar de kant. De Senegalees Badji, normaal een verdedigende middenvelder, was zijn vervanger en moest depanneren op rechtsachter. Meteen na de wissel kon Club een eerste keer dreigen. Vanaken kreeg de bal tot bij Diaby. De Malinees knalde de bal tegen de paal, een eerste waarschuwing voor Anderlecht.

Het spel werd bitsiger en goed voetbal bleef uit. Simons gaf een stevige beuk aan Defour. Die bleef liggen en moest even naar de kleedkamer voor verzorging. Gelukkig voor Anderlecht keerde Defour even later terug. Anderlecht kon pas voor het eerst dreigen na 35 minuten. Okaka kon net niet bij een uitstekende voorzet van Tielemans. Vijf minuten later was Brugge weer gevaarlijk. In een Zuid-Amerikaans onderonsje ging de bal van Gedoz tot bij Izquierdo. Die ging voor een laag geplaatst schot, maar Proto stond pal en bracht redding. Dan weer meteen naar de overkant waar Okaka door de verdediging slalomde. Oog in oog voor Butelle bleef de Italiaan koelbloedig, maar de bal hobbelde net naast. Zo gingen we rusten met 0-0.

Anderlecht moest meteen na de rust ook verder zonder Dennis Praet. De middenvelder kon niet meer verder. Hij had eerder in de wedstrijd z’n hoofd bezeerd in een luchtduel met De Bock. Een half uur voor het einde was het dan toch raak. Youri Tielemans glipte nipt door de buitenspelval en trapte de bal voorbij Butelle. Anderlecht op voorsprong en Brugge op achtervolgen aangewezen.

Bij Brugge gooiden ze Pereira en Vossen nog in de strijd, maar Anderlecht controleerde de wedstrijd en Club kon niet meer dreigen. In de slotminuten was er toch nog een kans voor Pereira, maar de Braziliaan trapte onbesuisd over. Anderlecht pakt zo drie heel belangrijke punten en nadert tot op één punt van Club Brugge in de stand.

2 keer bekeken