Charleroi pakt 2-3 zege tegen KVM

Charleroi doet helemaal terug mee in groep B van play-off 2. De Carolo’s wonnen met 2-3 op het veld van KV Mechelen. Charleroi kwam 0-3 voor. Maar Hanni bracht terug spanning in de wedstrijd door twee keer te scoren. Maar verder kwam Mechelen niet.

Charleroi stond met 1 op 6 laatste in groep B en wou daar vandaag verandering in brengen. Dan moest er natuurlijk gescoord worden en dan kijken ze bij Charleroi naar Jeremy Perbet. De eerste kans van de match was meteen raak. Perbet vond een gaatje en trapte de bal voorbij doelman Gillet. Malinwa bleef niet bij de pakken zitten en reageerde meteen. Gouden Stier Sofiane Hanni gaf een heerlijke doorsteekbal. Verdier liep zich goed vrij en kwam oog in oog met Penneteau, maar de doelman van Charleroi ging goed plat en bracht redding. Daarna viel het qua kansen stil. Er werd veel strijd geleverd met veel duels tot gevolg maar scoren dat lukte niet meer voor de rust.

Na de rust een totaal ander verhaal. Beide ploegen leken er nu wel zin in te hebben. Het begon al met een kans voor Perbet. Maar de Fransman kreeg de bal niet voorbij Gillet. Enkele minuten later een goeie kans voor KV Mechelen, maar Hanni kwam niet tot scoren. Met nog 25 minuten te spelen kwam Charleroi met een vlijmscherpe counter. Ndongala vertrok op z’n eigen helft en liep het hele veld over. Hij bediende Perbet, maar die raakte de lat. Ndongala was zelf goed gevolgd en duwde de 0-2 binnen. Vijf minuten later werd het zelfs 0-3. Een vrije trap van Ninis werd door niemand beroerd en viel aan de tweede paal binnen. Wedstrijd beslist denk je dan. Maar dat was buiten topschutter Sofiane Hanni gerekend. De Franse Algerijn maakte er een kwartier voor tijd 1-3 van. Vijf minuten voor tijd ging Matthys neer in de zestien. Scheidsrechter Van de Velde legde de bal op de stip. Een ideale kans voor Hanni om zijn aantal aan te dikken. En dat lukte ook. 2-3 en zijn zeventiende van het seizoen. Verder kwamen ze niet meer. Charleroi wint met 2-3 en brengt terug spanning in groep B.