KVK boekt eerste overwinning in PO2

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

KV Kortrijk heeft zijn eerste overwinning in play-off 2 beet. KVK won op de Freethiel met 2-3 van Waasland-Beveren. In de stand worden de Kerels voorlopig leider in groep A van play-off 2.

Met Waasland-Beveren en KV Kortrijk stonden er twee ploegen tegenover mekaar die in deze play-offs nog niet konden winnen. De bezoekers begonnen het meest aanvallend op de Freethiel met enkele kansen voor Papazoglou, Tomasevic en De Smet tot gevolg. Waasland-Beveren kwam niet aan voetballen toe, maar tegen de gang van het spel in was het openingsdoelpunt toch voor de thuisploeg. De bal bleef na een vrije trap van Moulin in het strafschopgebied hangen, debutant Caufriez trapte de 1-0 in doel.

Vijf minuten voor de rust moesten de bezoekers een noodgedwongen wissel uitvoeren. Birger Verstraete kwam slecht neer op zijn linkerarm en kermde van de pijn. Sindy Sarr kwam in zijn plaats. Op voetballend vlak morsten de Kerels met kansen. Stijn De Smet en de ingevallen Sarr waren beide nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal wilde niet in doel.

Dolle slotfase

Weinig opwinding in de tweede helft. Beide ploegen probeerden wel, maar tot echte kansen leidde dat niet. Op het uur stond de thuisploeg wel bijna 2-0 voor. Na een ingestudeerde vrije trap bracht Myny de bal tot bij Schrijvers. De jonge middenvelder kon uithalen, doelman Sifakis hield de bal uit zijn doel.

In een dolle slotfase trok KV Kortrijk de overwinning toch nog naar zich toe. De Kerels kwamen eerst langszij via Kristof D’Haene en twee minuten later maakte Marusic er 1-2 van. Vijf minuten voor tijd diepte Chanot de voorsprong nog uit en leek de winst binnen, maar het was strijden tot het einde, want ook Waasland-Beveren kon nog een keer scoren via Sousa.