Lokeren wint matige partij met 1-0

Bekijk het verslag vanaf 14:20

Na een lamentabele wedstrijd mag Lokeren drie punten op z'n scorebord bijschrijven. De Waaslanders versloegen STVV - na een laat doelpunt van invaller Ticinovic - met 1-0. 

Beide doelmannen werden in de openingsfase vooral van op afstand getest. Allan nam van buiten de zestien Verhulst onder vuur, aan de overkant deed Rassoul hetzelfde met Dutoit. Na tien minuten dook Harbaoui de diepte in. De Tunesiër liep weg in de rug van Erichot en omspeelde Dutoit, maar de Truiense verdediger keerde op tijd terug om de openingstreffer van de lijn te vegen. Na twintig minuten werd de mee opgerukte Kotysch in het Lokerse strafschopgebied in de rug aangelopen door Ninaj, maar ref Van Driessche zag er geen graten in. Op het halfuur bokste Lokeren de beste aanval van de wedstrijd in elkaar. Dutoit werd door Harbaoui uit z'n doel gelokt, die de bal breed legde tot bij Bolbat. Ook de Oekraïner kreeg de bal in een leeg doel niet binnen. Vlak voor de rust was Harbaoui zelf dicht bij een doelpunt. Maric verstuurde een perfecte voorzet, Dutoit kon de kopbal van Harbaoui maar net uit z'n doel tikken. 

Bij het begin van de tweede helft drukte Lokeren het gaspedaal in, maar de Waaslanders creëerden nauwelijks kansen. Ook STVV kon Verhulst op geen enkel moment meer bedreigen. Een afstandsschot van Allan - dat over de tribune vloog - was het enige schot dat in de tweede helft van een Truiens been kwam. Het venijn zat volledig in de staart. Dutoit had een uitstekende parade in huis op een vrijschop van Patosi. De kopbalrebound van invaller Ticinovic spatte uiteen op de lat. Nog geen minuut later zorgde hij alsnog voor de winnende treffer. Ticinovic knikte een voorzet van Rassoul via Dutoit en de paal in doel: 1-0. In de absolute slotfase haalde Kotysch de doorgebroken Enoh neer. STVV speelde de resterende dertig seconden nog met z'n tienen uit. 

Dankzij de zege klimt Lokeren op gelijke hoogte van KV Mechelen, dat in eigen huis verloor van Charleroi. Beide clubs hebben momenteel zes punten op de teller.