Genk verstevigt 4de plaats met 1-2 zege

Bekijk het verslag vanaf 1:25

Genk heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan. Het won met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. Genk verstevigt zo z’n vierde plaats. Oostende volgt nu op vijf punten. Zulte Waregem al op zeven punten.

Genk begon verschroeiend aan de wedstrijd. Na een kwartier stond het al 0-2 voor. Samatta kopte een voorzet van Buffel binnen. Enkele minuten later duwde Baudry een voorzet van Buffel voorbij z’n eigen doelman. Vlak voor de rust kreeg Zulte Waregem een penalty. Cordaro trapte de bal tegen de arm van Kabasele. Scheidsrechter Smet was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Leye faalde niet en maakte z’n 16de van het seizoen. Zo gingen we rusten met een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.

Na de rust verwaterde het spel. Het duurde bijna een half uur vooraleer we terug een echte kans kregen. Maar dat was wel meteen een uitstekende kans. Het schot van Buffel ging staalhard tegen de paal. Enkele minuten later schreeuwde Genk om een penalty. Het was een gelijkaardige fase als in de eerste helft, maar deze keer legde Wim Smet de bal niet op de stip. Zulte Waregem drong nog aan, maar grote kansen bleven uit. Het bleef 1-2. Genk verstevigt z’n vierde plaats. Zulte Waregem blijft laatste in play-off 1.