Gent pakt eerste zege in play-off 1

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Een dominant AA Gent heeft voor het eerst gewonnen in Play-off 1. Het rekende in de eigen Ghelamco Arena af met een matig Oostende na doelpunten van Thomas Matton en Moses Simon. Door die zege komt het voorlopig op vier punten van leider Club Brugge. Oostende pakt 0 op 9.

Geen van beide teams kon vooraf al winnen in Play-off 1. Voor Gent hét moment om de kloof met koploper Club Brugge niet te groot te later worden. Een boodschap dat de landskampioen wel begrepen had, in de openingsminuut krulde Saief de bal op doel. Ovono was attent en duwde in hoekschop.

De landskampioen had het meeste balbezit en kwam ook verdiend op voorsprong na 19’ spelen. De voorzet van Saief kwam voor de voeten van Thomas Matton en die knalde hard door de benen van de doelman.

Het tempo zakte nadien wat en op een tegenprik van de bezoekers was het wachten tot net voor halfweg. Cyriac kwam bij een voorzet goed voor z’n verdediger, maar doelman Sels zat er gevat tussen.

KVO begon moedig aan de tweede helft, maar stapelde opnieuw de misverstanden op. Ovono verkeek zich op een terugspeelbal, Coulibaly mocht alleen op een leeg doel afstormen, maar miste onbegrijpelijk. Al leek Ovono hem wel nog te raken in die actie.

Gent probeerde het overwicht om te zetten in doelpunten en ging resoluut op zoek naar de 2-0. Boussoufa en Coulibaly zorgden voor het gevaar, maar besloten allebei in het zijnet.

In de slotfase werd het nog even spannend. De ingevallen Berrier kaapte bijna nog een punt weg, maar zijn poging ging voorlangs. De Buffalo’s maakten het zichzelf moeilijk, tot Moses Simon met een knappe individuele actie de wedstrijd besliste. Hij slalomde zich tussen een aantal spelers en schoot de bal koel voorbij Ovono.