Brengt speeldag 3 beslissing in de PO'S?

In de Ghelamco Arena wordt vanavond speeldag drie in de play-offs afgetrapt. Het orgelpunt ligt echter op zondag, wanneer Club Brugge naar Anderlecht trekt. Bij winst zet blauw-zwart de rivalen uit Brussel op zeven punten, wat op het eerste zicht niet een niet te dichten kloof lijkt.

AA Gent trapt vanavond de derde speeldag af in de eigen Ghelamco Arena. Het ontvangt om 20u30 KV Oostende, dat nog geen enkel punt pakte in play-off 1. Bovendien beschikken de kustboys over zowel de slechtste aanval als over de slechtste defensie in de play-offs. De Buffalo’s kregen vorig weekend op hun beurt dan weer een tik in de titelstrijd. Na de nederlaag tegen Club Brugge kan AA Gent zich geen misstap meer veroorloven. Het telt nu al zeven punten achterstand op de blauw-zwarte leider.

  • 20u30 KAA Gent – KV Oostende (PO1)

Naast Club Brugge en Anderlecht won ook KRC Genk vorig weekend. Het wil zaterdag zijn opmars in het klassement voortzetten in het Regenboogstadion.

  • Zaterdag 18u00 Zulte Waregem – KRC Genk (PO1)

Wil Waasland-Beveren nog iets betekenen in play-off 2, dan is het zaterdag vrijwel verplicht om te winnen tegen KV Kortrijk. De Waaslanders staan met een punt laatste in Groep B van play-off 2. In groep A kan KV Mechelen een grote stap zetten naar groepswinst. Bij een zege tegen Charleroi blijft Malinois leider in zijn groep met het maximum van de punten. Lokeren kan op gelijke hoogte komen van Mechelen, maar dan moet het rekenen op winst van Charleroi Achter de Kazerne én dan moet het bovendien zelf winnen van STVV.

  • Zaterdag 20u00 Waasland-Beveren – KV Kortrijk (PO2)
  • Zaterdag 20u00 Lokeren – STVV (PO2)
  • Zaterdag 20u30 KV Mechelen – Charleroi (PO2)

Het zwaartepunt van de speeldag ligt zondag in het Astridpark, waar Club Brugge op zoek gaat naar een eerste zege sinds 1998. Bij winst loopt Club zeven punten uit op Anderlecht. Moeskroen en Standard sluiten de speeldag af met een Waals onderonsje.

  • Zondag 18u00 Anderlecht – Club Brugge (PO1)
  • Zondag 20u00 Moeskroen - Standard (PO2)

 

 

2 keer gelezen