RSCA uitgeschakeld in Youth League

De halve finales van de Youth League zijn voor het tweede jaar op rij het eindstation geworden van de U19 van Anderlecht. De jongens van Nicolás Frutos verloren in het Zwitserse Nyon kansloos met 3-0 van Chelsea, de winnaar van vorig seizoen.

Chelsea startte snedig en paars-wit kwam enkele keren goed weg, maar na 21 minuten was het toch raak. Palmer zette zich goed door en werkte na een een-tweetje keurig af, 1-0 voor Chelsea. Net voor de rust zorgde RSCA-doelman Svilar met een goede redding dat zijn ploeg niet moest gaan rusten met een dubbele achterstand.

Maar het bleek slechts uitstel van executie. In de 56e minuut zette kapitein Colkett zijn ploeg op 2-0. Het werd nu wel heel erg moeilijk voor de RSCA-jonkies. Na het tweede doelpunt kwam Anderlecht nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman Collins hield Bourard en Abaz van de 2-1.

Een kwartier voor tijd was het moment dan gekomen van Chelsea-topschutter Abraham. Op Assist van Mount zette hij de harde 3-0 cijfers op het bord. Chelsea kwam nog enkele keren dicht bij een vierde, maar aan de eindscore veranderde niets meer.

Anderlecht mist zo voor het tweede jaar op rij de kans op een finaleplaats. Chelsea speelt opnieuw de finale en kan zichzelf opvolgen. In die finale ontmoet het PSG, dat later op de avond Real Madrid uitschakelde. De Fransen wonnen met 1-3. Het is de eerste keer dat een Franse ploeg de finale bereikt.       

3 keer gelezen