11u30: loting Champions League

Om 11u30 gaan Real Madrid, Atlético Madrid, Bayern München en Manchester City de lotingbokaal van de UEFA in. De vier resterende clubs in de Champions League kennen dan hun tegenstander in de halve finales.

Met Real Madrid en Bayern München zitten er nog slechts twee ex-winnaars in het tornooi. De Madrilenen staken de beker met de grote al tien keer in de lucht, terwijl Bayern er al vijf in de prijzenkast mocht stallen. Met Vincent Kompany en Kevin De Bruyne (beiden Manchester City) en Yannick Carrasco (Atlético Madrid) dingen er nog drie Belgen mee voor een plek in de finale. Indien de Engelsen straks tegen de karaktervolle Madrilenen worden uitgeloot, staat er sowieso minstens één Belg in de finale.

Europa League

Ook de vier resterende clubs in de Europa League kennen straks hun tegenstander. Ook daar levert Spanje twee clubs af. Villarreal had in de kwartfinale nauwelijks problemen met Sparta Praag, terwijl Sevilla strafschoppen nodig had tegen Athletic Bilbao. De Andalusiërs wonnen de voorbije twee edities van het tornooi en gaan voor het unicum. Nooit eerder won een club driemaal op rij de UEFA Cup/Europa League. Ook Liverpool - dat donderdagavond op miraculeuze wijze Borussia Dortmund uit de Europa League knikkerde - en Shakhtar Donetsk kennen straks hun laatste opponent op weg naar de finale.

2 keer gelezen