Hein: "Vergelijkbare situatie als Barça"

Het loopt stroef bij AA Gent. De landskampioen kon niet meer winnen sinds 26 februari, werd uitgeschakeld in de beker en Champions League en in de competitie is de achterstand op leider Club Brugge groter geworden. Een situatie die vergelijkbaar is met die van FC Barcelona, vindt trainer Hein Vanhaezebrouck.

Barça werd woensdag uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League en verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden. “Bij Atlético zag je elf strijders op het veld, bij Barcelona doen de sterren het minder. Het is een beetje vergelijkbaar met ons. AA Gent was onklopbaar, een machine, niemand had een antwoord. En dan kwam plotseling Club Brugge puur op mentaliteit, vanuit karakter, allemaal strijders op het veld.”

De laatste overwinning van de Buffalo’s dateert al van 26 februari (3-1 tegen Lokeren). Het wordt dus tijd dat ze nog eens kunnen winnen, weet ook Vanhaezebrouck. Te beginnen nu vrijdag tegen KV Oostende. “We moeten dringend een wedstrijd winnen. Dat zal al moeilijk genoeg zijn tegen KV Oostende, want in de competitie hebben we daar maar één op zes tegen gehaald. Niet makkelijk dus, maar het moet."