Ivan Leko is nieuwe trainer STVV

STVV heeft een opvolger voor trainer Chris O’Loughlin: Ivan Leko. De 38-jarige Kroaat tekent vanmiddag zijn contract op Stayen.

De voorbije weken werden de namen van onder meer Stijn Vreven en Jacky Mathijssen genoemd als opvolger van O’Loughlin, maar die eerste blijft bij Waasland-Beveren en andere mogelijke kandidaten beantwoordden niet genoeg aan het gezochte profiel van een jonge, ambitieuze trainer. Ivan Leko heeft de jongste dagen verschillende keren rond de onderhandelingstafel gezeten met STVV. Beide partijen zijn nu tot een akkoord gekomen en deze namiddag wordt de Kroaat voorgesteld.

Leko is een oude bekende uit het Belgische voetbal. In zijn spelerscarrière was hij actief bij Club Brugge, Beerschot en Lokeren. In 2014 zette de middenvelder een punt achter zijn spelersloopbaan en amper een maand later ging hij al aan de slag als hoofdtrainer van OH Leuven. Leko kon de degradatie van OHL niet vermijden, maar hij mocht toch starten aan het seizoen in tweede klasse. Daar eindigde de samenwerking na enkele maanden. Nadien trok Leko naar Griekenland, waar hij tot vorige maand actief was als hulpcoach bij PAOK. 

20 keer gelezen