Vreven blijft trainer Waasland-Beveren

Stijn Vreven is ook volgend seizoen trainer van Waasland-Beveren. Dat vertelt de eersteklasser op zijn website. De voorbije weken werd de naam van Vreven meerdere keren genoemd als opvolger van Chris O’Loughlin bij STVV, maar Vreven heeft nog een contract tot medio 2017 bij Waasland-Beveren en hij wilde zelf ook eerder in het Waasland blijven. 

Met Stijn Vreven wil W-B nu verder bouwen aan de toekomst. De club mikt daarin op enkele plaatsen hoger dan dit seizoen, waarin het twaalfde eindigde na de reguliere competitie. Daarnaast zal Waasland-Beveren werken rond twee werkpunten: teamwerk binnen de voltallige staf en meer inzetten op persoonlijke ontwikkeling van de spelers.

“De club zal samen met Stijn Vreven een charter opstellen waarin wij onze focus en werkpunten zullen uitschrijven. Op die manier hebben we een in alle rust neergeschreven document waarop we samen kunnen terugvallen wanneer nodig. De komende weken zal de club gebruiken om wat besproken is met onze T1 verder naar beneden toe uit te rollen. Wij wensen onze trainer Stijn alle succes en steun toe om volgend seizoen beter te doen dan dit jaar.”

"Onze club doet niet mee aan spelletjes"

De voorzitter van Waasland-Beveren, Dirk Huyck, betreurt verder ook dat Vreven de voorbije weken meermaals werd gelinkt aan STVV. “Onze club heeft de voorbije maanden vooral naar zichzelf gekeken. Wij hebben in alle sereniteit, doch intensief gewerkt om de pijnpunten intern bloot te leggen en er zo voor te zorgen dat we er het komende jaar mee aan de slag kunnen. Nooit hebben wij daar iets van in de pers laten lekken. Dit is de manier waarop wij aan voetbal willen doen: hard werken, ons goed informeren, bijsturen en dan de juist beslissingen nemen.”

“Dwars door dit proces werd onze trainer meermaals gelinkt met een andere club. Er werden zelfs versterkingen in die club aangetrokken onder het mom dat hun nieuwe trainer Stijn Vreven werd. Aan deze spelletjes wil onze club niet meedoen. Geruchten lanceren om uiteindelijk zo de media en de voetbalwereld mee te krijgen. Op den duur was het openingsgesprek van iedereen die met voetbal te maken heeft de vraag of Vreven zou vertrekken. Op de Freethiel doen wij het anders. Er is meer nodig om onze club en toekomst te destabiliseren.”

2 keer gelezen