Bayern eenvoudig naar halve finales

Bayern München heeft zich na een 2-2 gelijkspel in Lissabon eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Beide ploegen scoorden zowel voor als na de rust allebei één keer.  

Benfica kwam na 27 minuten op voorsprong toen Eliseu met een perfecte voorzet Raúl Giménez bediende. Die kopte de bal netjes in doel, Neuer had er het grabbelen naar. Giménez was luttele minuten later zelfs dicht bij de 2-0, maar Neuer bracht in twee tijden redding. Bayern nam nadien het overwicht, zonder dat dat in eerste instantie veel kansen opleverde. Vijf minuten voor de rust rukte Lahm op via de rechterflank. De Portugezen kregen de bal onvoldoende weggewerkt, Vidal joeg de gelijkmaker hard en hoog in doel. 

Na de pauze klommen de Duitsers vrijwel meteen op voorsprong. Martinez kopte een hoekschop van Alonso door tot bij Müller, die de 1-2 van dichtbij binnenduwde. Costa leek even later op weg naar de 1-3, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Wanneer der Rekordmeister via Müller dan toch een derde keer scoorde, stond Alaba buitenspel. Kuipers keurde het doelpunt terecht af. Een kwartier voor tijd zorgde Talisca nog op enig mooie wijze voor een gelijkspel. Hij krulde een vrije trap fantastisch naast Neuer in de winkelhaak: 2-2. 

Bayern kwalificeert zich dus vrij eenvoudig voor de halve finales. Vrijdagmiddag kent het zijn tegenstander: Atlético Madrid, Real Madrid of Manchester City.