Griezmann knikkert Barcelona uit CL

Atlético Madrid heeft zich ten koste van Barcelona geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Madrilenen versloegen de Catalanen in eigen huis met 2-0 en wissen zo de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg.

Barcelona kreeg in de eerste helft nauwelijks een voet aan de grond in Vicente Calderón. Vlak na het halfuur keek het zelfs tegen een achterstand aan. Saúl Níguez verstuurde met buitenkant rechts en heel wat precisie een wondermooi voorzet richting Griezmann, die de bal knap in doel verlengde: 1-0. De Catalanen konden daar voor de pauze enkel een laag schot van Neymar tegenover zetten. Vlak voor de rust trok Carrasco zijn motor eens op gang. Ter Stegen stopte zijn schot niet zonder moeite.

Ook na de pauze nam Atlético het initiatief. Het was op het uur zelfs dicht bij de 2-0, maar de kopslag van Saúl spatte uiteen op de lat. Het antwoord van Barcelona liet slechts luttele minuten op zich wachten. Alba rukte op langs rechts, Pique had zijn voorzet maar voor het binnentikken, maar Gabi tackelde de bal net op tijd weg. De Spaanse competitieleider voerde de druk op, maar de Madrileense muur vertoonde geen enkele barst. Een slap schot van Suárez vormde geen bedreiging. Tien minuten voor tijd ging Atlético aan het counteren. Filipe Luis slalomde door de defensie en trapte de bal tegen de arm van Iniesta. Geen twijfel mogelijk, de bal ging op de stip. Een kolfje naar de hand van Antoine Griezmann. De Fransman knalde z'n tweede van de avond voorbij Ter Stegen.

Barcelona moest nu scoren om tot verlengingen te komen. En bijna lukte dat nog. Iniesta wou de bal voor doel brengen. En ook hier ging de bal tegen de arm. Ook hier binnen de zestien meter. Maar scheidsrechter Rizzoli had het zo niet gezien. Hij legde de bal er net buiten. De vrije trap van Messi leverde niets op. Atlético deed wat het moest doen en bleef foutloos tot het bittere einde. Los Colchoneros schakelen zo topfavoriet Barcelona uit. En zo zal ook dit jaar de titelverdediger geen tweede titel op rij pakken.

2 keer bekeken