Benzema niet naar EK deze zomer

Karim Benzema zal deze zomer niet te zien zijn op het EK voetbal. De Fransman maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. Benzema was uit de gratie gevallen bij Les Bleus na het uitlekken van de sekstape-affaire met Mathieu Valbuena.

“Helaas voor mezelf en voor zij die me altijd gesteund hebben: ik zal niet geselecteerd worden voor ons EK voetbal in Frankrijk”, tweet een ontgoochelde Karim Benzema. De spits van Real Madrid mocht nochtans weer hopen op een selectie nadat het contactverbod tussen hem en Valbuena een maand geleden werd opgeheven.

Dat verbod kwam er in december toen de sekstape-affaire rond Valbuena bekend raakte. De middenvelder van Olympique Lyon zou 150.000 euro moeten betaald hebben aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat er een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Benzema heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. De twee mochten daardoor niet samen spelen bij de Franse nationale ploeg. 

De Franse voetbalbond bevestigt het bericht van Benzema: “Een selectie wordt niet alleen bepaald door de sportieve prestaties van een speler. We houden ook rekening met onder andere de capaciteiten van een speler om in een groep te functioneren. Bondscoach Didier Deschamps en bondsvoorzitter Noël Le Graët roepen Benzema dan ook niet op voor het EK.”

2 keer gelezen