Herhaalt Atlético kunstje uit 2014?

Atlético Madrid – FC Barcelona is vanavond dé topaffiche in de kwartfinales van de Champions League. Atlético verloor vorige week de heenwedstrijd met 2-1, maar in een ongetwijfeld kolkend Vicente Calderón zullen Los Colchoneros hun kunstje van twee jaar geleden nog eens proberen over te doen.

In het seizoen 2013/2014 stonden Atlético en Barça ook tegenover mekaar in de kwartfinales van de Champions League. Na een 1-1-gelijkspel in Camp Nou en een 1-0-overwinning in eigen huis, verzekerden de Madrilenen – met Thibaut Courtois in doel – hun plek in de halve finales. Atlético zou uiteindelijk de finale bereiken, maar daarin was stadsrivaal Real Madrid met 4-1 te sterk.

Gebaseerd op resultaten uit het verleden maakt Atlético Madrid 50,4% kans om door te stoten, maar de club van Rode Duivel Yannick Carrasco verloor de voorbije zeven confrontaties met FC Barcelona. Dit seizoen bijvoorbeeld, eindigden de drie duels tussen Atlético en Barça op een 2-1-winst voor de Catalanen.

Atlético kan zich voor de tweede keer in de clubgeschiedenis plaatsen voor de halve finales, Barcelona kan al voor een twaalfde keer die fase van de Champions League bereiken.

Wie het vanavond haalt, ziet u vanaf 20u15 live bij 2BE.