Ronaldo trapt Real naar halve finales

Cristiano Ronaldo ontpopte zich in het eigen Santiago Bernabéu nog maar eens tot de redder van Real Madrid. Met drie doelpunten maakte hij de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan en schakelde zo eigenhandig Wolfsburg uit.

De wedstrijd begon nochtans zeer gezapig en niets deed vermoeden dat Real Madrid nog minstens twee doelpunten had om een ronde verder te raken. Op het kwartier vond Daniel Caravajal aan de tweede paal de onvermijdelijke Ronaldo. Die liet de kans niet liggen en zette Real op 1-0. Geen twee minuten later was het opnieuw raak. Naldo gaf bij een hoekschop Ronaldo te veel vrijheid en die kopte zijn tweede van de avond voorbij Benaglio. Net voorbij het half uur kon Julian Draxler niet verder, in zijn plaats kwam Max Kruse.

Na het tweede doelpunt liet Real de bal aan Wolfsburg, maar veel gevaar leverde dat niet op tot de bal voor de voet van Henrique viel. Hij controleerde slecht en gaf zo Marcelo de kans om terug te keren. Echte kansen vielen er in de laatste tien minuten niet meer te noteren. Real mocht gaan rusten met een geruststellende voorsprong. Het moest in de tweede helft wel opletten voor die gevaarlijke goal op verplaatsing van de Wolven.

Na de rust eiste Real de bal op, maar dat leverde vooral veel corners op. Wolfsburg en Real wilden wel maar veel kansen vielen er alsnog niet te noteren. Tot Guillavogui een half uur voor tijd bijna zijn eigen doelman verschalkte. Doelman Benaglio was bij de pinken. Wolfsburg mocht de goden danken toen een kopbal van Sergio Ramos op bleef hangen op de lijn, Benaglio raapte op.

In de 77e minuut dan toch de derde voor Cristiano. Hij plaatste een vrije trap proper in de hoek, keeper geklopt en Real voor de zesde keer op rij op weg naar de halve finales van de Champions League. Al mocht de muur van Wolfsburg iets steviger geweest zijn. Benzema en Jésé kwamen allebei nog dicht bij de 4-0 maar een uitstekende Benaglio voorkwam meermaals een vierde tegentreffer. Real plaatst zich door deze overwinning voor de zesde keer op rij voor de halve finales van het kampioenenbal.