De Bruyne trapt City naar halve finales

Manchester City heeft zich voor het eerst gekwalificeerd voor de halve finales van de Champions League. In het eigen Etihad Stadium versloeg het Paris Saint-Germain met 1-0. Kevin De Bruyne zorgde met een enig mooie krul voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Citizens vatten de partij vol overgave aan, al was de eerste kans voor de Parijzenaars. Ibrahimovic tekende voor het eerste schot binnen het kader, maar kwam Hart op zijn weg naar de netten tegen. Van De Bruyne ontbrak in het openingskwartier elk spoor, maar nadien zette hij Agüero knap richting Trapp. De Argentijn trapte vanuit een scherpe hoek hard in het zijnet. Op het halfuur sloop Agüero opnieuw de zestien. Trapp haalde de City-aanvaller neer en werd bestraft met en penalty. Agüero zette zich zelf achter de elfmeter, maar plaatste het leer nonchalant naast.

PSG toonde een ander gelaat na de pauze. Het zette druk via de flanken, maar faalde centraal voorin in de afwerking. Ibrahimovic zat klem tussen het centrale duo Otamendi – Mangala. Vlak voor het uur leek Lucas de openingstreffer in doel te prikken, maar ref Velasco keurde het doelpunt terecht af. Maxwell gaf de assist immers vanuit buitenspel. Een kwartier voor tijd was het moment de gloire van De Bruyne aangebroken. De Parijse defensie gaf de Rode Duivel te veel ruimte aan het halve maantje. De Bruyne krulde de 1-0 wel erg knap naast de paal in doel. PSG had geen antwoord meer klaar op de treffer. De gelijkmaker van Ibrahimovic werd in de slotfase terecht afgekeurd voor buitenspel, maar dichter kwam de Franse kampioen niet meer.

De Engelsen gaan vrijdag zo dus voor het eerst in de trommel bij de loting voor de halve finales. Eén van de mogelijke tegenstanders is met zekerheid Real Madrid. De Spanjaarden versloegen Wolfsburg met 3-0 en zetten zo de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd recht.