Moeskroen heeft licentie beet

Moeskroen komt volgend seizoen gewoon in actie in de Belgische hoogste afdeling. De Henegouwse club kreeg vandaag te horen dat het zijn licentie voor eerste nationale A beet heeft en reageert opgelucht op zijn website.

"Zoals verwacht en na de presentatie van een volledig en stevig dossier, is Royal Excel Moeskroen blij jullie te melden dat het de nodige licentie heeft gekregen om ook volgend seizoen te spelen in de Jupiler Pro League. Het bestuur is heel blij met dit nieuws en benadrukt dat er is voldaan aan de eisen van de licentiecommissie."

Een aantal clubs, waaronder degradant OH Leuven, trokken de licentie van Moeskroen in twijfel. Volgens hen zetelde er een makelaar in het bestuur van de Henegouwse club, wat niet mag volgens het reglement. Daarnaast moest Moeskroen ook duidelijkheid scheppen over de financiële duurzaamheid van de club. 

In de mededeling haalt de club snoeihard uit naar enkele andere clubs zonder ze bij naam te noemen. "Moeskroen heeft zich vrijwillig onthouden van elke commentaar in het openbaar tijdens de deliberatieperiode van de commissie uit respect voor het normale functioneren van de sportieve instellingen. Die houding was er niet bij de clubs die door leugenachtige verklaringen en een kleinerende campagne probeerden de beslissingsnemers te beïnvloeden. Dat gebrek aan sportieve ethiek komt voort uit een ontoelaatbare wil om de competitie te vervalsen. Wij laten dat laakbaar gedrag niet passeren zonder gepaste reactie."

Licentie voor alle eersteklassers, Antwerp en Union

Naast Moeskroen kregen ook Standard, KV Kortrijk, Zulte Waregem en STVV hun licentie voor volgend seizoen. Ook tweedeklasser Antwerp kreeg goed nieuws. De club heeft, net zoals Union, zijn licentie voor eerste nationale A (1A) en B (1B) beet. Als The Great Old kampioen speelt, promoveert ze dus na twaalf jaar opnieuw naar de Belgische eerste klasse. White Star Woluwe kreeg geen licentie omdat het geen stadion meer heeft na een dispuut met RWDM.

4 keer gelezen