Sparta Rotterdam terug naar Eredivisie

Sparta Rotterdam speelt volgend seizoen opnieuw in de Eredivisie. Na een afwezigheid van zes jaar verzekerde de oudste club in het Nederlandse betaalde voetbal zich van de promotie. Nederland mag zich zo weer opmaken voor de Rotterdamse derby tussen Sparta en Feyenoord.

Het Kasteel, het stadion van Sparta, was helemaal uitverkocht voor de match tegen Jong Ajax. Het publiek kon al snel juichen na het openingsdoelpunt van onze landgenoot Loris Brogno in minuut acht. De thuisploeg controleerde daarna de wedstrijd, maar slikte halverwege de tweede helft toch een tegendoelpunt.

In een zinderende slotfase ging Sparta vol voor de overwinning en die kwam er ook. In minuut 84 maakte Michel Breuer er 2-1 van en twee minuten later zorgde Sherjill MacDonald (ex-Anderlecht, -Beerschot en –Westerlo) nog voor de 3-1.

Voor Sparta is het de tweede keer dat de club opnieuw promoveert. De voormalige club van onder andere Louis van Gaal en Dick Advocaat degradeerde voor het eerste in 2002 uit de Eredivisie en keerde drie jaar later terug. Zes jaar geleden zakten de rood-witten opnieuw uit de Nederlandse eerste klasse, Aad de Mos was toen trainer van Sparta. 

Feestje! #SpartaRotterdam

Een video die is geplaatst door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam) op

6 keer gelezen