Blanc: "PSG kan zich hier kwalificeren"

Paris Saint-Germain staat vanavond voor een moeilijke opdracht op het veld van Manchester City. De Franse kampioen moet een 2-2-gelijkspel uit de heenmatch rechtzetten als het zich wil kwalificeren voor de halve finales van de Champions League. Trainer Laurent Blanc gelooft er alvast in.

“We moeten erin geloven dat Paris Saint-Germain de capaciteiten heeft om zich hier te kwalificeren tegen Manchester City”, vertelt hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel. “Zonder pretentieus te zijn, we zijn realistisch. We weten dat het moeilijk zal worden.”

PSG leek vorige week de heenmatch al winnend te gaan afsluiten in het eigen Parc des Princes, maar slikte een kwartier voor tijd een tweede tegendoelpunt waardoor de match op 2-2 eindigde. Volgens Blanc zullen er vanavond ook doelpunten vallen en wordt het dus belangrijk om defensief top te zijn. “Het team dat geen tegendoelpunt krijgt, of het minste tegendoelpunten, zal zich kwalificeren.” Daarnaast benadrukt de trainer van de Parijzenaars dat zijn team heel efficiënt zal moeten zijn.