Zlatan: "Ben oud geboren en zal jong sterven"

Een fenomeen, zo kan je hem wel noemen. Zlatan Ibrahimovic is dit seizoen bezig aan zijn veertiende Champions Leaguecampagne en hoopt die dit seizoen eindelijk eens af te sluiten met eindwinst. Iets wat hem nog nooit lukte.

Ibrahimovic maakt bij Paris Saint-Germain een van de beste seizoenen van zijn leven door, zo zegt hij op geheel eigen wijze in het Champions Leaguemagazine. “Ik ben oud geboren en zal jong sterven. Ik ben beter dan ooit. Je bent zo jong en fris als je zelf denkt. Dat heb ik dit jaar bewezen door te doen wat ik nu doe. Leeftijd is maar een getal. Je bent maar zo jong als je denkt te zijn in je hoofd. Dit jaar besloot ik dat ik heel jong ben.”

De aanvoerder van de Zweedse nationale ploeg werd in vijftien seizoenen al dertien keer kampioen bij zes verschillende clubs. Daarnaast won hij ook een aantal nationale bekers en supercups. “Ik speel voor de prijzen. Voor elke prijs die ik kan winnen, ben ik bereid alles te doen, alles op te offeren. In het voetbal draait het om prijzen pakken. Ik probeer er zoveel mogelijk te winnen. Aan het einde van je carrière kijk je achterom en tel je hoeveel prijzen je hebt gepakt. Ik heb er al een paar, dus mij hoor je niet klagen.”

“Champions League kan je niet voorspellen”

De prijzenkast van de Zweedse spits is dus al goed gevuld, maar één belangrijke trofee ontbreekt er nog: die van de Champions League. Ibrahimovic speelde al negen keer de kwartfinale, maar bereikte nog maar een keer de halve finale en nog nooit de finale. “Elke keer was het moment gekomen om door te stoten, maar het lukte niet. En ook dit jaar zullen we proberen om door te stoten. Zo is de Champions League: je kunt niet voorspellen wat er zal gebeuren. Je kunt altijd je best doen, maar het is moeilijk om alles te voorspellen.”

Idool Ronaldo

Wie ook nooit de Champions League kon winnen, is de Braziliaan Ronaldo. Hij is het grote idool van Zlatan Ibrahimovic. “Voor mij is Ronaldo, een fenomeen, de compleetste voetballer die er ooit is geweest. Hij had alles. De snelheid waarmee hij de bal in beweging bracht, die heb ik van niemand ooit gezien. Dat is waarom hij een fenomeen was."