Kompany traint weer, PSG komt te vroeg

Goed nieuws voor Vincent Kompany: de aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels trainde maandag weer voluit mee met de groep. Kompany, die zondag zijn dertigste verjaardag vierde, is wel nog niet fit genoeg voor het Champions Leagueduel met Paris Saint-Germain.

Kompany blesseerde zich op 15 maart voor een zoveelste keer aan de kuit, zijn veertiende blessure al sinds zijn komst naar Engeland in 2008. Onze landgenoot was toen nog maar een maand terug actief na een vorige kuitblessure.

De aanvoerder van de Rode Duivels miste zo de oefeninterland in en tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo (2-1) en de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen PSG. De terugmatch komt ook nog te vroeg voor Kompany, maar City kan wel rekenen op die andere Rode Duivel, Kevin De Bruyne.

De Bruyne was een van de uitblinkers vorige week in het Parc des Princes. Hij maakte een van de twee belangrijke uitdoelpunten (2-2), waardoor Manchester City dinsdag met een goede uitgangspositie begint aan de terugmatch in de kwartfinales. 

U kan Manchester City - Paris Saint-Germain dinsdag live volgen bij 2BE, vanaf 20u15!

3 keer gelezen