Standard blijft leider in groep A

Bekijk het matchverslag vanaf 0:15.

Standard en Kortrijk hebben de laatste play-offwedstrijd van het weekend met een 1-1 gelijkspel beëindigd. Twee Grieken - Thanasis Papazoglou en Giannias Maniatis - zorgden voor de doelpunten. Standard werkte de wedstrijd niet zonder kleerscheuren af: Samy Mmaee kreeg al na zes minuten rood, terwijl kapitein Adrien Trebel in de tweede helft met een blessure naar de kant moest. 

Bij de Rouches startten de broertjes Mmaee voor het eerst samen in de basis. Voor Samy werd het een basisplaats in mineur. De oudste van het broederpaar beging al na zeven minuten een stevige overtreding op Papazoglou en kreeg meteen rood van ref Boucaut. Nog geen vijf minuten later kreeg Standard al een tweede opdoffer te verwerken. Marusic krulde een voorzet van op de linkerflank voor doel, waar Papazoglou moederziel alleen de 0-1 kon binnenduwen. Het openingsdoelpunt was nog niet verteerd of Mercier deed er al bijna een tweede bij. Kagé zette de Fransman met een knap hakje alleen voor Valdés, maar de Spanjaard dook de 0-2 goed uit zijn doel. Standard krabbelde recht en herstelde het evenwicht. Op het halfuur werd Mmaee (Ryan) door Gigot gehaakt in de Kortrijkse zestien. Boucaut wees onverbiddellijk naar de stip. Maniatis zette de elfmeter feilloos om: 1-1 aan de pauze.

Standard vatte de tweede helft het best aan. Mmaee wrikte zich na vijf minuten los van twee Kortrijkzanen en dook alleen op voor Sifakis, maar schoof de bal naast de verste paal. Nog geen minuut later ging Edmilson van op afstand zijn kans. Zijn schot botste onderweg, Sifakis kon pas in twee tijden klemmen. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe voor Trebel. De kapitein van Standard sloeg in een onschuldig duel met Kagé zijn voet om en kon niet meer verder. Kortrijk kreeg nog tot twee keer toe de uitgelezen mogelijkheid op de zege, maar zowel Mercier als Kagé faalden van dichtbij in de afwerking. Een tienkoppig Standard blijft dus overeind tegen Kortrijk. Het blijft met vier punten leider in Groep A. Moeskroen en Kortrijk volgen op twee punten.