Anderlecht wint met 1-2 bij Essevee

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Anderlecht heeft een goede zaak gedaan in play-off 1. Paars-wit won met 1-2 op het veld van Zulte Waregem. Stefano Okaka maakte vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt. Door de overwinning wordt Anderlecht alleen tweede in het klassement, het heeft nog steeds vier punten minder dan leider Club Brugge.

Anderlecht stond voor aanvang zeven punten achter op leider Club Brugge en paars-wit begon snedig, met kansjes voor Praet en Defour. Daarna ging het tempo naar beneden en in een gezapige wedstrijd was het wachten tot minuut 16 op een volgende kans. Plots kreeg Stefano Okaka alle tijd, maar de Italiaan trapte in de draai hoog over. De eerste helft lag ook lang stil door blessurebehandelingen van Essikal en Lepoint, beiden moesten ook vervangen worden. De grootste kans was nog voor Zulte Waregem, maar Leye zag z’n kopbal uiteen spatten op de lat.

Anderlecht kwam het best uit de kleedkamer met meteen een grote kans voor Dennis Praet. Zijn gekraakt schot ging maar net naast. Wat later kon Praet wel scoren, hij liftte een doorsteekbal van Tielemans over Steppe. Essevee bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Eerst pakte Proto uit met een supersave op een vrije trap van Leye, maar enkele minuten later moest hij zich toch gewonnen geven. Opnieuw Leye kapte Büttner uit en vloerde Proto in de korte hoek: 1-1.

Daarna kon de wedstrijd alle kanten uit. Zulte Waregem had nog een uitstekende kans via Buyl, maar het kon opnieuw rekenen op een goede Silvio Proto. De goal viel aan de overkant: vijf minuten voor tijd glipte Okaka voorbij z’n verdediger en de Italiaan trapte staalhard voorbij Steppe. Anderlecht begint zo met een 6 op 6 aan play-off 1, het heeft nu vier punten minder dan Club Brugge. En volgend weekend ontvangt Anderlecht… Club Brugge.